Radiofrekvencija

Radiofrekvencija je metoda koja koristi radiovalove za zagrijavanje kolagena u koži i potkožju. Prvenstveno služi za odstranjenje ili smanjenje nježnih do srednjih bora lica i vrata dajući im svježinu. Koža nakon dva do tri tretmana dobiva ponovno svježinu i elasticitet te na ovaj način tretiramo lice, vrat i dekolte. Tretman radiofrekvencije također koristimo za različite probleme kože kao što su akne. Smanjuje ožiljke nastale nakon akna zbog nastajanja novih kolagenskih vlakana, a učinak je regeneracija oštećene strukture kože.

Priprema

Prije tretmana pacijenti trebaju doći sa čistim licem, odnosno ukloniti šminku i proizvode koje su nanijeli te također ne smiju imati svježe upalne promjene na licu.

Tijek zahvata

Prednost ovog tretmana je da je kratkotrajan, nije bolan i ne ostavlja nikakve ožiljke, a oporavak je trenutan, nije potrebna anestezija prilikom zagrijavanja pojedinih dijelova lica te je pacijenti često opisuju kao toplu masažu. Koristi se specijalno oblikovana sonda koja koristi tehnologiju 4.0 MHz radiovalova za zagrijavanje dubljeg sloja kože bez oštećenja površinskog sloja. Zagrijavanje radiovalovima prouzrokuje stezanje i produkciju novog kolagena koji je neophodan za elasticitet kože, ne ostavlja tragove na licu osim blagog crvenila koje nestaje za nekoliko sati. Konačni rezultat  radiofrekvencije je osvježavajući izgled, vidljivo čvršća i jača koža obnovljenog kolagena, a oštećenja i bore su manje vidljive. Učinak tretmana traje 12 mjeseci.

Nakon tretmana

Pacijenti ne trebaju koristiti sredstva za hlađenje kože te se mogu odmah vratiti svakodnevnom poslu i aktivnostima. Tretman se ponavlja još dva puta u razmaku od dva do tri tjedna, a u tom vremenskom razdoblju vide se i najbolji rezultati.

Više o načinu plaćanja i cijeni zahvata na stranici Poliklinike Zgrebec ili na konzultacijama s liječnikom.