Zatezanje unutarnje strane natkoljenice

Kada se unutrašnje strane bedara usprkos vježbanju i zdravoj prehrani ne mogu zategnuti i očvrsnuti, ovaj operativni zahvat je pravo rješenje za vas. Gubitak mišićnog tkiva, tonusa kože i genetika igraju važnu ulogu u promjeni izgleda vaših bedara.

Opis zahvata

Operativni zahvat se izvodi tako da se uklanja obješena koža i mlohavo masno tkivo, od gornje unutarnje strane bedara pa sve do koljena. Ovaj zahvat se izvodi na pacijentima koji su značajno izgubili na težini, gdje je došlo do popuštanja vezivnog tkiva te gubitka tonusa cjelokupnog dijela unutrašnje strane natkoljenica.

Priprema

U pripremi je važna konzultacija s kirurgom tijekom koje se objasni tijek operativnog zahvata te saslušaju želje pacijenta. Kao i za svaki veći operativni zahvat, mjesec dana prije potreban je prestanak pušenja. Dva tjedna prije operativnog zahvata ne smiju se konzumirati lijekovi na bazi acetilsalicilne kiseline. Dan prije operativnog zahvata treba koristiti tekući medicinski sapun, ne smiju se konzumirati hrana i tekućina na usta 8h prije operativnog zahvata.  Prije operativnog zahvata dobiva se antikoagulantna terapija, što će biti objašnjeno na konzultaciji.

Tijek zahvata

Operativni zahvat se izvodi u općoj anesteziji, a kada je zahvat manji, može se izvesti u lokalnoj anesteziji. Sam zahvat traje oko 2h, a rez je plasiran od prepone do koljena ako je to potrebno. Ovaj operativni zahvat se često kombinira s drugim estetskim zahvatima na tijelu.

Oporavak

Pacijent se otpušta iz Poliklinike nakon 24h. Umjerene aktivnosti su dozvoljene nakon 7-14 dana, a fizičke aktivnosti nakon 6-8 tjedana.

Moguće komplikacije operativnog zahvata su infekcije, problemi s oporavkom, krvni ugrušci i oticanje. Rizik se može smanjiti odabirom vještog i iskusnog kirurga te ćete za vrijeme konzultacija dobiti upute kojih se u postoperativnom razdoblju trebate pridržavati.

Više o načinu plaćanja i cijeni zahvata na stranici Poliklinike Zgrebec ili na konzultacijama s liječnikom.