Korekcija unutarnje strane nadlaktice

Sa starenjem često je velik problem višak kože s unutarnje strane nadlaktice. Meko tkivo postaje sve opuštenije te se može objesiti, što uzrokuje mlohav izgled ruku. Brahioplastika, kako se naziva ovaj zahvat, pravo je rješenje za vas; kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnih naslaga i kože na gornjem dijelu ruku čime se postiže vitkiji izgled.

Priprema

U pripremi je važna konzultacija s kirurgom tijekom koje se objasni tijek operativnog zahvata te saslušaju želje pacijenta. Kao i za svaki veći operativni zahvat, mjesec dana prije potreban je prestanak pušenja. Dva tjedna prije operativnog zahvata ne smiju se konzumirati lijekovi na bazi acetilsalicilne kiseline. Dan prije operativnog zahvata treba koristiti tekući medicinski sapun, ne smiju se konzumirati hrana i tekućina na usta 8h prije operativnog zahvata.  Prije operativnog zahvata dobiva se antikoagulantna terapija, što će biti objašnjeno na konzultaciji.

Tijek zahvata

Brahioplastika se izvodi u općoj anesteziji i traje oko 2h. Rez se nalazi na unutrašnjoj strani nadlaktice, a seže od pazuha do blizine lakta te se u tom području odstranjuje višak kože i masnog tkiva.

Oporavak

Nakon operativnog zahvata pacijent će primijetiti oticanje i podljeve, a po potrebi će dobiti analgetike kako bi se smanjio osjećaj boli koji se može javiti prvih par dana nakon operativnog zahvata. Kompresivni zavoji pomažu u pravilnijem i bržem zacjeljivanju te je neophodno njihovo nošenje 24h prvih mjesec dana. Vađenje šavova je 14. postoperativni dan.

Moguće komplikacije operativnog zahvata su infekcije, krvarenje, otekline te gubitak osjeta koji se u pravilu vraća. Rizik se može smanjiti odabirom vještog i iskusnog kirurga te ćete za vrijeme konzultacija dobiti upute kojih se u postoperativnom razdoblju trebate pridržavati.

Više o načinu plaćanja i cijeni zahvata na stranici Poliklinike Zgrebec ili na konzultacijama s liječnikom.