Korekcija dvostruke brade ( podbratka)

Nastanak podbratka je često povezan uz prekomjernu težinu, no također se povezuje genetski ili je posljedica starenja. Posljedica je opuštenog ravnog mišića na vratu i stvaranja masnog jastučića.

Priprema

Konzultacije su izuzetno važne kako bi liječnik i pacijent shvatili mogućnosti i očekivanja kod takve vrste operacije. Potrebno je prestati pušiti 10-14 dana prije operativnog zahvata. Dva tjedna prije operativnog zahvata ne smiju se konzumirati lijekovi na bazi acetilsalicilne kiseline. Ne smijete ništa jesti i piti 8h prije operativnog zahvata. Prije operativnog zahvata dobiva se antikoagulantna terapija, što će biti objašnjeno na konzultaciji.

Tijek zahvata

Operativni zahvat se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji. Kod submentalne ekscizije (izrezivanje ispod vrha brade) kože i potkožnog masnog tkiva, rez je duljine 2-3cm, a nalazi se ispod brade kako bi ožiljak bio što manje vidljiv.

Oporavak

Nakon operativnog zahvata, preko noći pacijent boravi u sobi za oporavak uz stalni medicinski nadzor. Po potrebi dobiva analgetike kako bi se smanjio osjećaj boli koji se javlja prvih par dana nakon operacije. Kako bi se koža ponovo priljubila i bolje adaptirala, smanjila oteklina i nakupljanje sekrecije, obavezno je nošenje kompresivnog zavoja 24h prvih 7-14 dana a, nakon toga narednih mjesec dana noću. Veće fizičke aktivnosti potrebno je izbjegavati prvih 4-6 tjedana. Ne smiju se samoinicijativno skidati kompresivni zavoj, a za vrijeme mirovanja potrebno je ležati u povišenom položaju.

Moguće komplikacije su s vrlo niskim postotkom, ali kao i svaki drugi zahvat povezan je s određenim rizicima koji se mogu smanjiti odabirom vještog i iskusnog kirurga. Za vrijeme konzultacija dobit ćete upute kojih se u postoperativnom razdoblju trebate pridržavati da bi izbjegli moguće komplikacije.

Više o načinu plaćanja i cijeni zahvata na stranici Poliklinike Zgrebec ili na konzultacijama s liječnikom.