BLEFAROPLASTIKA

Korekcija očnih kapaka (blefaroplastika) jedan je od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji. Kada se tonus kože  gubi već u relativno mlađih pacijenata, što rezultira naborima- viškom kože, lice izgleda umorno te starije. Tada je pravo vrijeme za estetski zahvat koji će vratiti ponovno svjež izgled.

Tim zahvatom ispravljamo efekte starenja na gornjim i donjim kapcima, korigiramo spuštene kapke, eliminiramo vrećice ispod očiju i rješavamo pretjerano izražene nabore. Višak kože i masnog tkiva odstranjuje se prema prethodno učinjenom planu operacije.

Priprema

Ne treba prekidati terapiju koju pacijent redovito uzima zbog nekih drugih bolesti. Lijekovi protiv bolova na bazi acetilsalicilne kiseline, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal, potrebno je prestati konzumirati 2-3 tjedna prije operacijskog zahvata. Ukoliko to nije moguće, potrebno je napomenuti kirurgu koji će izvršiti zahvat.

Tijek zahvata

Zahvat se najčešće izvršava u lokalnoj anesteziji što povećava pristupačnost zahvata a rjeđe se radi u općoj anesteziji. Trajanje operativnog zahvata je od 1-2,5 sati ovisno rade li se u istom zahvatu  obje korekcije- gornja i donja korekcija kapaka. Kirurška tehnika na gornjim kapcima podrazumijeva rez smješten u prirodnu brazdu,  a na donjem kapku se nalazi 2-3mm ispod ruba vjeđe i nešto je kraći.

Oporavak

Ubrzo nakon operativnog zahvata, pacijent odlazi kući. Preporučuje se odmor u polusjedećem položaju prvih 6 sati. Šavovi se odstranjuju 7. postoperativni dan, a vraćanje na posao i aktivnostima svakodnevnog života 10. postoperativni dan. Pacijenti se mogu vratiti svojim obavezama nakon par dana ako im priroda posla to dozvoljava.

Komplikacije su izuzetno rijetke.

Više o načinu plaćanja i cijeni zahvata na stranici Poliklinike Zgrebec ili na konzultacijama s liječnikom.