Face Lifting

Sa starenjem dolazi do opuštanja lica, bore su brojnije i sve dublje te dobivamo umoran izgled lica. Mimične bore mogu se pojaviti već u mlađim danima, a ovisne su o aktivnosti mimične muskulature i ortostatskih bora koje nastaju zbog sile gravitacije. Face Lifting je dobar izbor koji značajno ispravlja bore, odstranjuje višak kože pa time zateže lice i vrat. Zahvatom se vraćaju konture lica koje smo imali u mlađem životnom dobu te se dobiva značajan efekt s kojim su pacijenti zadovoljni barem 5 godina.

Kada pristupiti zahvatu? Kako znakove starosti na svom tijelu svatko vidi svojim očima, nema formule koja bi odredila u kojim godinama se podvrgnuti ovim operativnim zahvatom. Konzultacija je kao i u drugim estetskim problemima najvažnije viđenje kada i kojim operativnim zahvatom možemo poboljšati fizičko stanje pacijenta kao i optimističniji pristup životnim problemima. Ponekad kirurg sugerira hoće li se bolji učinak postići kirurškom korekcijom ili neinvazivnom metodom. Moguća je i kombinacija kirurškog zahvata s neinvazivnim metodama ako mislimo da će zajedničkim djelovanjem dati bolja rješenja.

Priprema

Sve detaljne informacije i popis potrebnih pretraga dobit ćete na konzultacijama u Poliklinici Zgrebec.

Tijek zahvata

Tijekom zahvata se zateže koža lica i vrata te se izvodi u općoj anesteziji. Rez se postavlja u vlasište, ispred uha i ukoliko je potrebno opsežnije zatezanje vrata, iza uha. Nakon toga slijedi podizanje kože od potkožnog tkiva, zateže se mekotkivni sloj te se odstranjuje višak kože.

Oporavak

Prvih par dana nakon operacije lice je otečeno, pomalo bolno. Nakon operativnog zahvata preporučuju se hladni oblozi prvih 12h, uzimanje antibiotika i analgetika kroz 6-7 dana. Zavoj oko glave i lica potrebno je nositi 4-6 dana, a kasnije se pokrov rane odabire prema procjeni liječnika. Povratak u radnu sredinu moguć je 9-15 dana ovisno o vrsti posla, a teže fizičke aktivnosti potrebno je izbjegavati 4-6 tjedana nakon operativnog zahvata. U ranije komplikacije ubrajamo krvarenje, infekcija kože i potkožja, a u naknadne komplikacije navodimo blažu asimetriju lijeve i desne strane što je najčešće u skladu s prirodnom asimetrijom lica.

MIDI- Face Lift- znači minimalno invazivan, a dovoljno dubok

Ovaj zahvat je manji opseg klasičnog faceliftinga. Ovim zahvatom se dobiva manji efekt te je orijentiran više na lice a manje na vrat. Ovo je pravi izbor za ljude srednje dobi koji žele očuvati svjež izgled manjim zahvatom te brzim oporavkom. Operativni zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Više o načinu plaćanja i cijeni zahvata na stranici Poliklinike Zgrebec ili na konzultacijama s liječnikom.