Terapija hijaluronskim filerima

Bore su znakovi starenja, ponekad otkrivaju naše borbe koje smo vodili u životu. Prvi znakovi starenja vidljivi su već nakon 30. godine, koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen i elastin, te se počinju stvarati  bore, polako koža gubi na volumenu te postaje umorna i bez sjaja.

Korištenje hijaluronskih filera

Hijaluronski fileri su jedna od opcija koje često preporučujemo našim pacijenticama i pacijentima u tim trenucima, a najbolja je za tretiranje dubljih bora – najčešće su to nazolabijalne brazde .Gušćim preparatima pojačava se volumen jagodičnih kostiju te se poboljšava kontura donje čeljusti. Hijaluronima se može tretirati i brada te podočnjaci. Rezultati korištenje hijaluronskih preparata vidljivi su odmah, ne smijemo zaboraviti usnice koje često uz oči dominiraju licem. Hijaluronskom kiselinom možemo povećati njihov volumen i konture.

Ako želite riješiti neki od navedenih problema ili nedostataka terapija hijalironskim filerima pravi je odabir za vas:

  • uklanjanje plitkih i dubokih bora

  • popunjavanje obraza i jagodica lica u svrhu dobivanja voluminoznosti

  • Povećanje usana

  • Korekcija nosa

  • Lifting lica

  • Poboljšavanje kvalitete kože lica i dekoltea

  • Pomlađivanje ušiju

Opis terapije hijaluronskim filerima

Injekcijska terapija hijaluronskim filerima je nekirurški tretman tijekom kojeg se hijaluronska kiselina aplicira malom iglom u podnožje bore kako bi se ona popunila. Sam postupak je minimalno bolan i traje vrlo kratko, odnosno ovisno o području na koje se ubrizgava hijaluron. Prije ubrizgavanja poželjno je temeljito očistiti lice i ukloniti svu šminku s područja koje se tretira.

S obzirom na to da preparati postoje u više gustoća, imamo mogućnost odabira da one manje gustoće apliciramo u površne slojeve kože, dok gušće stavljamo putem injekcija u dublje ili u potkožne slojeve popunjavajući udubine na obrazima ili još dublje u blizini kosti.  Najčešći zahtjev pacijentica u korekciji lica hijaluronskom kiselinom su usne i nazolabijalne bore. Zbog svoje nealergijske prirode ne zahtijevaju testiranje prije primjene . Efekt stavljanja hijaluronske kiseline vidi se odmah što naročito veseli pacijente, a pojačava se još u izvjesnom postotku u sljedećih tjedan dana.

Rezultati terapije hijaluronskih filera

Rezultati hijalurosnkim filerima vidljivi su gotovo odmah, a najbolji rezultati vide se između 7 i 14 dana nakon tretmana kada će se početi primjećivati mladenačkiji i svježiji izgled. Budući da se fileri s vremenom razgrađuju preporučljivo je postupak terapije ponoviti unutar godine dana. Pacijenti se nakon terapije hijaluronskim filerima mogu odmah vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Prednosti terapije hijaluronskih filera

Kako većina pacijentica teži prirodnijim materijalima, fileri sa hijalurom ideala su odabir budući da se hijaluronska kiselina inače nalazi u koži i ostalom mekom tkivu čovjeka. No osim što se radi o prirodnim materijalima, hijaluronski fileri:

  • Popunjavaju bore i smanjuju njihovu vidljivost a rezultat je odmah uočljiv
  • Revitaliziraju kožu i daju svježinu licu

Iskustvo

Poliklinika Zgrebec ima višegodišnje iskustvo s korištenjem hijaluronskih filera u svrhu pomlađivanja, rješavanja znakova starenja, ali i za uljepšavanje pojedinih dijelova lica. Pritom se koriste najkvalitetniji fileri renomiranog branda Juvéderm koji su ujedno najprodavaniji brand u svijetu u području filera.

Koristimo i paletu hijaluronskih filera Belotero.