PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama

Želite mladenački izgled kože? Nezadovoljni ste umornim izgledom lica? Voljeli biste ukloniti bore oko očiju i povećati elastičnost kože? Bojite se invazivnih zahvata? Imamo pravo rješenje za vas. 100% prirodna terapija pomlađivanja kože vašim matičnim stanicama otkloniti će 10 godina sa vašeg lica a vas učiniti zadovoljnijima vlastitim izgledom.

PRP (Platelet Rich Plasma) je napredna metoda pomlađivanja kože. Ovaj minimalno invazivni zahvat omogućuje pokretanje regenerativnog procesa kod pacijenta pomoću faktora rasta koje sadržavaju trombociti. PRP tretman pomlađivanja je potpuno prirorodna metoda jer se pacijent tretira plazmom bogatom trombocitima i derivatima plazme dobivenim iz vlastite krvi. Budući da se u terapiji osim pacijentove krvi ne koriste sintetičke tvari u potpunosti se smanjuju rizici alergijske reakcije i nuspojava, a učinci terapije su visokoučinkovita regeneracija kože. PRP metoda je izuzetno vrijedna metoda u medicini, te se osim za estetske tretmane koristi za liječenje ozljeda lokomotornog sustava, degenerativne promjene i sl.

Što je plazma bogata trombocitima?

PRP terapija za razliku od drugih metoda koristi plazmu bogatu trombocitima dobivenih od krvi samog pacijenta. Trombociti su krvne stanice, poznate i kao krvne pločice čija je osnovna uloga zaustavljanje krvarenja. Oni sadrže alfa granule koje sadržavaju veliku količinu faktora rasta. Za potrebe PRP terapije iz krvi pacijenta izoliraju se faktori rasta i matične stanice ključne za stimulaciju procesa obnove i pomlađivanja kože.

Opis PRP terapije

Proces PRP terapije je vrlo jednostavan i brz. U prvoj fazi postupka pacijentu se uzima mala količina venske krvi koja se zatim centrifugira. Na taj način odvaja se plazma od ostalih sastojaka krvi. Tako dobivena plazma aplicira se pomoću tanke igle u površinski sloj kože. CELLULAR MATRIX predstavlja kombinaciju sa hijaluronom u malom postotku koji se dodaje ukoliko se želi pojačati volumen. Kombinacija je učinkovita i sigurna pa je najčešće koristimo  za smanjenje sitnijih bora na licu i teksture kože.

Cijeli proces je u potpunosti bezbolan, a traje oko 60 minuta. Prvi rezultati tretmana vidljivi su odmah, dok se za potpuni efekt revitalizacije i pomlađivanja kože očekuje za dva mjeseca.

Ukoliko PRP terapiju koristite prvi put, preporuča se ponoviti tretman za jedan mjesec. Sljedeći tretmani apliciraju se za šest ili više mjeseci.

Rezultati PRP terapije

PRP terapija idealan je odabir za sve osobe koje žele pomladiti svoj izgled, a pritom ne žele koristiti invazivne estetske tretmane. PRP tretman lica, vrata i dekoltea je najčešći izbor.

Ovom prirodnom metodom postiže se prirodan i mladenački izgled. Promjene nisu nagle, već se dešavaju postepeno kako se vaša koža uz pomoć matičnih stanica obnavlja i revitalizira. Lice postaje svježije, odmornije, a koža poboljšane teksture i tonusa.

Uz pomoć PRP terapije možemo utjecati na:

  • Smanjenje i redukciju bora

  • Zatezanje i toniranje kože

  • Smanjenje vidljivosti ožiljaka i kožnih oštećenja kao posljedica akni

  • Rješavanje problema strija i tretiranje celulita

  • Proizvodnju kolagena koji je zaslužan za elastičnost i mekoću kože

  • Obnavljanje suncem oštećene kože oko očiju

  • Rješavanje problema alopecije (ćelavosti)

Iskustvo

Poliklinika Zgrebec ima višegodišnje iskustvo sa korištenjem PRP terapije u svrhu pomlađivanja. Stručni tim kontinuirano prati najnovnije medicinska dostignuća i primjenu istih u estetskoj kirurgiji i estetskim tretmana. Veliku važnost pridajemo standardima kvalitete pa koristimo isključivo najkvalitetnije proizvode renomiranih proizvođača.